Вважається, що багаті люди живуть красиво — яхти, коштовності, величезні будинки з басейнами… Але насправді ті, хто по-справжньому багатий, не розкидаються грошима. Вони розуміють, що це — результат наполегливої ​​праці, і шанобливо ставляться до своїх фінансів, тому що цінують в першу чергу себе. Ось 7 речей, на які більшість із них ніколи не стануть витрачатися. А ви?

Підробки
Може бути, вам здається, що між Adidas і Abibas немає ніякої різниці. Але для тих, хто постійно користується брендовими речами, вона очевидна. Разом з ціною завжди знижується якість матеріалів і виконання.

Насправді, навіть підроблений конструктор Lego явно поступається за якістю своєму оригіналу. Що вже говорити про одяг, взуття та техніку! А платити за річ, яка після тривалого періоду використання, немає ніякого сенсу.

Брендові речі з останніх колекцій
У той же час заможні люди вважають за краще не витрачатися зайвий раз на елітні бренди. Вони взагалі до всіх покупок підходять з позиції доцільності. Купити діловий костюм за кілька тисяч доларів — це розумне вкладення. Але одяг «на кожен день» не зобов’язана бути такою ж дорогою.

Заможні люди не прагнуть самоствердитися за рахунок лейблів. Наприклад, Стів Джобс принципово носив джинси і водолазки. Хіба це завадило йому побудувати бізнес?

Речі, взяті в кредит
«Ми купуємо речі, які нам не потрібні, за гроші, яких у нас немає, щоб справити враження на людей, які нам не подобаються».

Авторство цієї цитати приписують різним людям. Втім, якщо думка правильна, неважливо, хто її озвучив.

Купити в кредит останню модель IPhone і пару місяців харчуватися вівсянкою — воно точно цього варто? А що, якщо смартфон розіб’ється або загубиться ще до закінчення терміну виплат?

Крім того, кредити заганяють нас у справжню кабалу. Людина, яка виплачує відсотки банку, просто не може одночасно покращувати власне матеріальне становище.Дорогі автомобілі
У фільмах забезпечені люди роз’їжджають на крутих машинах. В реальності все трохи по-іншому. Великий автомобіль вимагає постійного техобслуговування, споживає багато бензину, та врешті-решт, його не скрізь можна припаркувати. Загалом, в міських умовах це абсолютно нерозумна трата грошей.

Дорогі дитячі іграшки
«Усе найкраще — дітям!» Під цим гаслом багато батьків готові відмовитися від чогось необхідного особисто їм, але купити синові чи доньці чергову новинку.

Питання в тому, чому це вчить дітей? Тому, що батьки — бездонний грошовий мішок? Чи, що будь-які забаганки потрібно тут же задовольняти? Це не найпродуктивніші установки для майбутнього дорослого життя.
А ось діти мільйонерів іграшками не завалені, і тому змалку знають ціну грошам. Вони вчаться планувати, збирати, наводити аргументи для обґрунтування покупки. Очевидно, що ці якості стануть їм у пригоді в майбутньому, особливо якщо вони вирішать продовжити справу батьків.

Дорога їжа
Заможні люди не викидають щодня нечувані суми на устриць і дефлопе з крутонами. Вони вважають за краще просте, але якісне і різноманітне харчування: м’ясо та рибу, овочі і фрукти, крупи, молочні продукти. Така їжа забезпечує організм енергією і необхідними поживними речовинами.

А ось достаток солодощів, напівфабрикатів і фаст-фуду — це раціон бідняків. Користі в такій їжі мало, а грошей на неї йде багато.

Тренінги особистісного зростання
Знаєте жарт про те, що заробити мільйон можна, якщо написати книгу «Як заробити мільйон»?

Всі ці тренінги та курси від бізнес-коучів роблять багатшими тільки їх самих. А до фінансового достатку приходять ті, хто вміє добувати інформацію безкоштовно (або, принаймні, за невеликі гроші), і не бояться діяти.
джерело