Люди стверджують, що якщо покласти полуницю в солону воду, звідти почнуть виповзати маленькі комашки. Багато хто почав перевіряти цю теорію і отримали досить суперечливі результати.

Вони замочували полуницю в солоній воді протягом 30 хвилин, а потім спостерігали, як крихітні черв’ячки починали виповзати з полуниці або спливали в солоній воді.

Якщо ця новина змусила вас втратити апетит, ви не самотні. Насправді, експерти стверджують, що ці комахи абсолютно нешкідливі, і, швидше за все, живуть у всіх ваших улюблених фруктах і овочах.

Звідки беруться комахи в полуниці

Комахи представляють собою плодових мушок дрозофіл з плямистими крилами, які часто заводяться в ягодах, таких як малина, ожина, чорниця і полуниця.

Плодові мушки відкладають яйця всередині свіжих плодів. Коли ви замочуєте полуницю і інші ягоди в солоній воді, це змушує личинки мушок вибратися на поверхню.

Можливо вас турбує наявність комашок в полуниці, але, насправді, ви, швидше за все, проковтували їх роками, навіть не підозрюючи про це.

Такі продукти як брокколі, ягоди, хміль можуть містити фрагменти комах або цілі комахи.
Для власного спокою ви можете вимочувати полуницю в солоній воді, але це не усуне їх на 100 відсотків.

Чому не варто турбуватися про комах в полуниці

По суті, комахи, яких ви виявили після замочування полуниці в солоній воді, нешкідливі, і ви, швидше за все, споживали їх все своє життя, так як вони є практично у всіх свіжих продуктах.

Більшість з цих комашок живе на зовнішній оболонці плодів, і в якийсь момент опинилися на полуниці, перемістившись з полів до місцевих фруктовим прилавків.

На той час, коли ви будете їсти полуницю, ви будете ковтати тільки крихітні частинки, які навіть не помітите.

На думку фахівців використання 10-відсоткового сольового розчину — це прекрасний спосіб вимити пестициди з фруктів і овочів.

Як правильно промити полуницю
Для того, щоб промити полуницю наповніть миску 4-ма частинами води, 1-ої частиною оцту і дрібкою солі.
Залиште ягоди від 5 до 30 хвилин в солоній воді.
Можна використовувати холодну воду, але в теплій воді швидше розчиняється сіль.
Після замочування ретельно прополощіть ягоди, інакше вони залишаться солоними, і дайте їм висохнути.
джерело