З 10 червня в Україні розпочався черговий етап пом’якшення карантину, під час якого дозволяється проводити культурні заходи та працювати готелям.
Головний санлікар Віктор Ляшко на брифінгу уточнив, що послаблення карантину стосується тільки тих областей, які досягли епідеміологічних критеріїв.

За його словами, поки не можна послаблювати карантин у Києві, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Львівській, Рівненській, Чернівецькій областях. “Це ті області, які до сьогоднішнього дня не можуть використовувати черговий етап пом’якшення карантину”, – сказав Ляшко. МОЗ визначає умови для пом’якшення карантину за трьома показниками: дані середньої кількості ПЛР-тестів за останні сім днів на 100 000 населення; інцидентність – кількість хворих, людей, які знову захворіли за останні сім днів на 100 000 осіб; завантаженість ліжок у лікарнях для госпіталізації хворих (не повинна бути понад 50%).

Пом’якшення карантину з 22 травня – проведення богослужінь Уряд ухвалив рішення щодо послаблення карантину – церковні служби можливі За вимогами МОЗ почнуть працювати бази відпочинку і санаторії в тих областях, які відповідають необхідним показниками для переходу на наступний етап пом’якшення карантину. На сайті МОЗ опубліковані тимчасові правила і рекомендації для проведення масових культурно-мистецьких заходів на період карантину. В областях, де зберігається позитивна динаміка захворюваності, їх можна буде проводити з 10 червня.

ПРАВИЛА ПРОВЕДЕННЯ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИХ ЗАХОДІВ:

Одночасне перебування відвідувачів заходу з розрахунку не більше ніж одна особу на 5 кв. м загальної площі обгородженої території для заходів просто неба. Або загальної площі приміщення установи культури. Відвідувачі в приміщенні установи повинні бути в масках. Обов’язковий температурний скринінг і дезінфекція. Збільшення пунктів вхідного контролю. По можливості контроль вхідних квитків безконтактним способом з використанням сканерів. Дотримання дистанції в півтора метра між відвідувачами на сидячих місцях. За столиками – не більше ніж чотири людини (без урахування дітей до 14 років). При цьому фан-зони поки залишаються під забороною
Джерело: slovoproslovo