Правоохоронці склали адміністративний протокол на президента України Володимира Зеленського у зв’язку з порушенням карантину через відвідування кафе в Хмельницькому.

Про це в середу, 10 червня, повідомили в пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

Як зазначили правоохоронці, власник закладу відновив роботу внутрішніх залів кафе, де обслужили відвідувачів, незважаючи на заборону.

“У результаті проведеної перевірки поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) на власника кафе та відвідувачів, у тому числі – президента України Володимира Зеленського, керівника офісу президента України Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голови Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габинета і хмельницького міського голову Олександра Симчишина”, – повідомили в МВС.

Адмінпротоколи будуть передані на розгляд суду.

Порушникам карантину загрожує від 17 до 34 тисяч гривень штрафу.

Як інформувала “Новинарня“, увечері в середу, 3 червня, пресслужба офісу президента поширила фото, де Зеленський відвідав кав’ярню в Хмельницькому.

При цьому уряд дозволив закладам громадського харчування приймати відвідувачів у приміщеннях лише з 5 червня.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що ресторани й кафе з відвідувачами в залах працюватимуть не раніше 10 червня.
джерело