Для України на сьогодні надзвичайно важливо розробити стратегію деокупації Криму та реінтеграції населення півострова – до сьогоднішнього дня цього так і не було зроблено. Про це на онлайн-дискусії в четвер заявив Постійний Представник Президента України Володимира Зеленського в АР Крим Антон Коріневич, передає кореспондент УНН.

“Для України дуже важливо говорити про деокупацію Криму та реінтеграцію населення, в якій зараз перебувають всі наші громадяни України. І ця концепція деокупаціі території і реінтеграції населення наших громадян України дуже важлива. З тих пір, як почалася тимчасова окупація, йде 7 рік, а стратегія деокупації і реінтеграції ще не розроблена. Тому, звичайно, ми вважаємо, що, оскільки наша територія все ще тимчасово окупована, держава, уряд повинен мати стратегію з деокупації і реінтеграції”, – сказав Коріневич.

За його словами, це велика робота, над якою представництво працює разом з іншими колегами з інших державних органів, зокрема таких як МЗС, Міністерство з реінтеграції, Рада з питань національної оборони і безпеки.

Як повідомляв УНН, за словами Коріневича, одна з найбільших проблем, з якими сьогодні стикається Україна щодо окупованого Криму – це незаконна російська “нова колонізація”.

Джерело: УНН