Часто життя людини залежить від її думок. Якщо ви втрачаєте контроль над життям і ситуація вам здається безвихідною, то спробуйте мислити оптимістично. Те, як ви сприймаєте обставини, будуть впливати на майбутній розвиток подій.

Спокійна усмішка допоможе досягти більшого
Більшість людей конфліктують з близькими людьми. Образи й пристрасті накопичуються і ми втрачаємо контроль. Все це призводить до загострення ситуації, коли люди ще більше ображають один одного. Є й інший вихід з такої ситуації: опанувати себе та раціоналізувати те, що відбувається.

«З посмішкою простіше досягти бажаного, ніж з мечем», – Вільям Шекспір.

Суть суперечки не виграти битву, а зробити свою думку максимально зрозумілою. Якщо людина стикається з опором, то не потрібно відповідати впертістю. Краще приємно посміхнутися, опанувати себе та добрати правильні слова.

Насправді, людина ніколи не буде дослухатися до тієї думки, яка висловлена в агресії та криком. В такі моменти включається інстинкт самозбереження і людина намагається максимально захистити власні інтереси.

Мирний діалог, своєчасна посмішка і розслаблена поведінка у відповідь на агресію обов’язково стануть в пригоді і в інших ситуаціях в майбутньому. Ось чому ми говоримо: «Якщо хочете чогось досягти, посміхайтеся».

Злість – це дорога в нікуди
Коли сторони конфлікту, в гніві вони не чують один одного і приходять до безвихідної ситуації. Це лише погіршує відносини. Коли сердимося, ми вже не бачимо нічого, крім власного его. Жодна зі сторін конфлікту не думає про те, що може помилятися, що нав’язує свої ідеї, а не пояснює їх, або що приймає як належне пояснення, які можуть не мати нічого спільного з реальністю.

Щоб донести іншим свою думку, власне бачення, потрібно зрозуміти свого опонента та його мотиви. Намагайтеся максимально глянути на ситуацію з його боку. Коли ви почнете розмовляти з ним його ж мовою, доступною для розуміння, то більше маєте шансів досягти успіху.

Потрібно з посмішкою висловлювати розуміння, а потім роз’яснювати свою думку.

Гнів та злоба ще не допомогли нікому. Ці відчуття руйнують найщиріші стосунки. Навчіться контролювати себе та мислити раціонально й уникнете безліч неприємних ситуацій.
джерело