Починаючи з наступного тижня в нашій країні буде посилений контроль за дотриманням карантину. Більш детально про це після засідання уряду в п’ятницю, дев’ятнадцятого червня, заявив Максим Степанов, який очолює Міністерство охорони здоров’я України.

Відповідно до думки Степанова, для того, щоб не допустити в Україні такого сценарію, як був в Іспанії, або Італії, необхідно повернутися до накладання штрафів за порушення карантину в Україні. Цитата з заяви Степанова: «Ми маємо Госпродпотребслужбу і Національну поліцію. Ми врегулювали накладення штрафів за порушення карантину. Ми вважаємо, що з понеділка ці два органи повинні більш жорстко реагувати. Ми не можемо допустити такого сценарію, який ми спостерігали в Італії або Іспанії ».

Як і, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко нагадав, що кожен шостий об’єкт вельми сильно порушує протиепідемічні норми. Він також сказав: «Такі порушення призводять до інфікування. Є також і порушення в транспорті ». Степанов закликав громадян України дотримуватися карантинних обмежень. В цей же час, в Міністерстві внутрішніх справ України відзначили, що щодня для забезпечення карантинних заходів та безпеки в Україні залучається понад 16500 співробітників правоохоронних органів.

Автор

Удовенко Олександр