Пропонуємо приготувати дуже смачне та пухнасте тісто за турецьким рецептом. Всі добре знають, що турецька кухня славиться своїми ласощами та десертами, пловом й баклажанами. Майже всі перші та другі страви заведено подавати до столу з ароматним хлібом.

Так що зебережіть собі цей рецепт, він вам обов’язково знадобиться.

Вам знадобиться:

Борошно – 950 гр.;
Вода мінеральна сильногазована – 200 мл.;
Молоко коров’яче – 200 мл.;
Дріжджі сухі – 7 гр.;
Цукор – 2 столові ложки;
Олія рафінована – 200 мл.;
Сіль – 1 столова ложка.
Спосіб приготування:

Візьміть невелику місткість, налийте молока, додайте цукор та сіль.
Ретельно перемішуючи додайте повільно газовану воду та олію.
Змішайте дріжджі й борошно та поступово вводьте у суміш.
Замісіть тісто. Воно повинно бути м’яким та не прилипати до рук.
Накрийте тісто поліетиленом та залишіть підійматися на 1 годину 30 хвилин.
Після цього необхідно знову замісити тісто, накрити поліетиленом та залишити ще на 60 хвилин.
Тісто готове для випікання.
Тісто за цим рецептом можна зберігати в холодильній камері протягом 3 днів, його смакові якості не зміняться.

Спробуйте приготувати різноманітні пиріжки або булочки за цим рецептом. Ви не пожалкуєте, це тісто не залишить вас байдужим.