Одна зі страв, яку можна швидко приготувати вдома, є італійська паста. Пастою в Італії позначають не тільки макаронні вироби, які там традиційно роблять з борошна грубого помелу. У цій дивовижній країні так називають будь-які страви з тіста — лазанью, піцу, равіолі. Італійці їдять подібну їжу кожен день, приблизно, як у нас обідають борщем.

Для вас ми підготували найсмачніші рецепти італійської пасти.

Болоньєзе (новий спосіб)

Інгредієнти:

300 г спагеті
300 г м’ясного фаршу
1 цибулина
2-3 зуб. часнику
200 г плавленого сиру
3 ст. л. томатної пасти
0,5 пуч. зелені
рослинна олія за смаком
сіль, перець за смаком
Приготування:

Спагеті потрібно відварити.
Очистьте цибулю та подрібніть. Обсмажте на рослинній олії разом з фаршем.
Натріть сир на дрібній тертці та додайте на сковороду. Зачекайте, поки він розплавиться.
Часник пропустіть через прес і додайте до м’яса разом з томатною пастою.
Всипте подрібнену зелень.
Спагеті перемішайте з соусом.

Спагеті з курячою грудкою

Інгредієнти:

1 куряча грудка
400 г макаронних виробів
200 мл вершків жирністю 20%
1 цибулина
20 г вершкового масла
сіль, прованські трави за смаком
Приготування:

Грудку потрібно попередньо відварити в посоленій воді. Потім подрібнити.
Очистьте цибулю та подрібніть. Обсмажте на рослинній олії разом з куркою.
До сковороди додати вершки та готувати під кришкою 4 хвилини.
Відварену пасту додати на сковороду з м’ясом, посоліть та поперчіть. Додайте прованські трави.

З креветками

Інгредієнти

250 г макаронних виробів
200 г креветок
150 мл вершків
20 г соняшникової олії
0,5 цибулини
2 зуб. часнику
0,5 пуч. петрушки
сіль, суміш перців за смаком

Приготування:

Часник та цибулю очистити та подрібнити, обсмажити в рослинній олії.
Додати креветки та смажити протягом 3 хвилин. Посолити та поперчити.
Додати вершки та довести інгредієнти до кипіння, додати зелень.
Зваріть макаронні вироби і полийте таким вершково-часниковим соусом.

Паста аматрічіана

інгредієнти

400 г спагеті
1 кг помідорів
300 г копченої груднини
1 цибулина
2 ст.л. оливкової олії
сіль, перець за смаком
Приготування:

Наріжте груднину невеликими кубиками.
Помідори обшпарити та зняти шкірку. Нарізати помідори кубиками.
Смажити м’ясо на оливковій олії до 4 хвилин та додати цибулю. Обсмажити декілька хвилин й додати на сковороду помідори, сіль та перець.
Зварити майже до готовності спагеті та додайте на сковороду, проваріть ще все разом декілька хвилин.

Карбонара з вершками

Інгредієнти:

350 г сирокопченої шинки або бекону
400 г спагеті
2 ст. л. оливкової олії
4 яєчних жовтки
2 зубчики часнику
225 мл вершків або сметани
75 г тертого пармезану
сіль

Приготування:

Розігріваємо на сковороді оливкову олію, обсмажуємо подрібнений часник. Додаємо нарізану кубиками шинку і смажимо 3 хвилини.
Збиваємо вершки з жовтками, додаємо пармезан, сіль і перець за смаком.
Варимо спагеті. Кидаємо їх в сковороду з шинкою. Заливаємо соус і на повільному вогні готуємо 7-8 хвилин до загустіння.
джерело