Конституція дозволяє Путіну балотуватися на виборах 2024 року і залишатися при владі до 2036 року

У Росії набула чинності оновлена ​​Конституція з поправками, схваленими на на загальноросійському голосуванні. Відповідний указ напередодні підписав президент Росії Володимир Путін.

Оновлений текст Конституції Росії опубліковано на фіциальной порталі правової інформації.

Всього в Конституцію РФ внесено 206 поправок.

Одним з пунктів змін стала поправка щодо президентських термінів. Тепер не враховується кількість строків, протягом яких президент займав посаду на момент вступу в силу поправки. Ця норма дозволить Володимиру Путіну балотуватися на виборах 2024 року і залишатися при владі до 2036 року.

Також Конституція РФ тепер має пріоритет над міжнародним правом. Конституційний суд може не виконувати рішення міжнародних органів, “якщо вони суперечать основному закону”.

Шкіряні жіночі кросівки від ECCO за “копійки”!

Круглий ніж для кавуна
Відзначимо, Державна дума 10 березня підтримала поправку про зняття обмеження на число президентських термінів в Російській Федерації.

Поправку внесла депутат від “Єдиної Росії” Валентина Терешкова, перша в світі жінка-космонавт, що отримала за це нагороду ще з рук генсека КПРС Микити Хрущова.

Путін допустив цей варіант, якщо Конституційний суд не визнає його таким, що суперечить положенням основного закону. Після прийняття в березні відповідного законопроекту обома палатами парламенту документ був направлений до Конституційного суду, який виніс висновок про відповідність пропонованих поправок.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін підписав указ про публікацію конституції країни з внесеними поправками, нова редакція конституції вступають в силу з 4 липня 2020.

Голосування по поправках до Конституції РФ продолжлаось з 25 червня до вечора 1 липня.

Як заявили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, жителів окупованого Донбасу з російськими паспортами возили в РФ для участі в цьому референдумі.
джерело