У Міністрества охорони здоров’я готують детальні правила щодо функціонування шкіл і критеріїв, при яких навчальний процес буде переводитися на дистанційну форму.
В Міністерствах охорони здоров’я та освіти сподіваються, що 1 вересня школярі зможуть повернутися за парти. Про це в середу, 15 липня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов ефірі ТСН.

Він зазначив, що відомства розробляють спеціальні положення, що регулюють роботу установ з дотриманням всіх карантинних вимог.

“Зараз ми разом з Міносвіти розробляємо правила. Я думаю, що нам десь близько тижня необхідно, щоб ми вже їх видали і оприлюднили. Принаймні такі терміни ми для себе поставили. Зараз ми говоримо про те, що наші Діти 1 вересня повинні піти в школу. Звичайно, початок навчального процесу буде відрізнятися від того, що було рік тому “, – сказав він.

Степанов зазначив, що правила стосуватимуться як учнів, так і вчителів.

“Звичайно, будуть розроблені правила з урахуванням соціальної дистанції, кількості дітей, які будуть перебувати в класі. Будуть термоскрінінгі під час того, як діти і працівники приходять в школу. Це базові речі, які будуть дотримані”, -підкреслив Степанов.

Він також зазначив, що будуть чітко прописано, як будуть вчитися діти і за яких умов при необхідності в умовах адаптивного карантину може бути перехід на дистанційну форму навчання.

Раніше повідомлялося, що керівництво МОЗ і Міносвіти обговорюють кілька варіантів формату роботи шкіл з 1 вересня через епідемію COVID-19.

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко заявив, що столиця готується до дистанційного навчання в школах. Департамент освіти КМДА дав рекомендації всім навчальним закладам підготувати плани і розробити форму дистанційного навчання.

Автор

Удовенко Олександр