На відміну від наших традицій, у багатьох розвинених країнах не прийнято знімати вуличне взуття в будинку. Вчені довели, що це дійсно не найбрудніше предмет в будинку. Справжня небезпека знаходиться на кухні.
Традиція знімати взуття в Україні існує споконвіку, в той же час, на заході взуття знімати в будинку не прийнято. Багато хто дивується, так як вулична взуття представляється розсадників хвороботворних бактерій, які є вкрай небезпечними для людини. Однак це помилка. Насправді найбрудніший предмет в будинку знаходиться на кухні, ми користуємося їм щодня, не миємо руки після використання і помилково вважаємо безпечним. Але саме цей предмет набагато небезпечніше немитої взуття.

Брудне взуття не так небезпечна для здоров’я, заявляють вчені
Вчені розповіли всю правду про чай: один вид цього напою згубно впливає на мозок

Вчені провели дослідження бактерій, який ми приносимо на взутті з вулиці. Дослідження було проведено в 2008 році, коли добровольці протягом 2 тижнів носили нове взуття і не мили її.

Професор і мікробіолог з університету Арізони Чарльз Герба досліджував бактерії, які перебували на взуття. На зовнішній стороні найчастіше виявляється кишкова паличка , яка може викликати кишкову інфекцію і інфекцію сечовивідних шляхів.

Примітно те, що всі випробовувані знімали вуличне взуття в будинку і залишали в передпокої, але бактерії виявлялися на значній відстані і в інших приміщеннях, навіть в ліжках. Однак їх кількість не настільки велика, щоб становити небезпеку для життєдіяльності людини .

Вчені довели, що, навпаки, носіння вуличному взутті в будинку може допомогти стимулювати імунітет для боротьби з інфекціями.

А ось найнебезпечніший і брудний предмет в будинку виявлено на кухні. Ним виявилася звичайна кухонна губка для миття посуду . У ній експерти виявили величезну кількість хвороботворних бактерій.

Кухонна губка визнана найбруднішим предметом в будинку

Справа в тому, що в порах губки затримуються частинки їжі. Вона не висихає повністю, знаходиться в теплі, а це призводить до неконтрольованого зростання бактерій і гниття. У підсумку, губка стає справжнім розсадником інфекцій. Після миття посуду всі ці бактерії залишаються на руках і посуді, які ніхто не миє з милом.

Тому фахівці рекомендують міняти губки якомога частіше. Не рідше, ніж раз на місяць, а краще і двічі в місяць.

У порівнянні з тим, що знаходиться на кухонних губках, брудне взуття не йде ні в яке порівняння.

Найголовніше правило безпеки і здоров’я – це мити руки після брудної роботи і відвідування вулиці, дотримуватися правил гігієни. А брудне взуття небезпечна тільки в тому випадку, якщо її помацати руками, якими потім відразу стосуватися особи, рота, очей та інших слизових оболонок.