Медовий торт є одним з найпопулярніших десертів. Його можна урізноманітнювати начинками та новими рецептами коржів й крему. Пропонуємо найпростіший рецепт медовика, з яким впорається будь-яка господиня. А якщо декорувати його фруктами, безе, шоколадом та горіхами, то такий торт стане яскравою прикрасою свята.

Інгредієнти:

Тісто:

Мед натуральний 3 ст. л.;
Цукор пісок 150 гр.;
Рослинна олія 3 ст. л.;
Вода гаряча 180 мл.;
Борошно пшеничне 500 гр.;
Сода харчова 1 ч. л.

Крем:

Молоко 600 мл.;
Курячі яйця 3 шт.;
Цукор пісок 1 скл.;
Борошно пшеничне 1 ст. л.;
Ванілін;
Масло вершкове 250 гр.;
Горіхи 100 гр.

Спосіб приготування:

Просійте борошно з харчовою содою.
З’єднайте мед, цукор, воду та олію й поставте на водяну баню.
Коли суміш закипить, зніміть з вогню, додайте борошно та ретельно вимішайте.
Розділіть тісто на 7 частин, тоненько розкачайте та випечіть до золотистого кольору.
Розітріть яйця з цукром, додайте борошно та перемішайте.
Розведіть суміш молоком та варіть до загустіння постійно мішаючи.
Коли заварна основа охолоне, додайте подрібнені горіхи, масло та збийте міксером.
Перемажте коржі кремом та поставте торт в холодильник для просочування.
Смачного!
джерело