Володимир Зеленський прокоментував ймовірність нового спалаху коронавирусной хвороби на території України.

Незважаючи на те, що останнім часом українська влада значно послабили карантинні обмеження, говорити про закінчення пандемії небезпечного вірусу COVID-19 поки не доводиться. У зв’язку з тим, що в Україні виявлено величезну кількість заражених, Володимир Зеленський зробив важливу заяву, пише портал «Українська правда».

Як повідомляється, нинішній український лідер прокоментував поточну ситуацію з коронавірусів в країні. Президент згадав про те, що на даний момент немає вагомих передумов для того, щоб говорити про черговий спалах хвороби.

При цьому Зеленський закликав своїх співвітчизників не розслаблятися і пріжаріваться всіх необхідних заходів санітарної безпеки. За словами українського лідера, вже більше половини заражених українців зуміли подолати хворобу.

«Ситуація зараз така, що ми повинні постійно бути напоготові, але не треба перебільшувати реакцію. Сьогодні немає критичних спалахів або якихось “червоних точок”, пов’язаних з поширенням коронавирусной інфекції в країні », – каже Володимир Зеленський.

Він також повідомив, що в країні зараз є всі необхідні засоби для протистояння нової хвилі захворювання. Президент висловив надію на те, подібний результат мине Україну.

Варто відзначити, що в Україні стрімко збільшується кількість ежеднево тестів на наявність коронавирусной інфекції в організмі. Згідно з даними джерела, за весь час пандемії в Україні зроблено понад 877 тисяч тестів на COVID-19.

Такий стан речей є істотним проривом вітчизняної системи охорони здоров’я, враховуючи, що на початку пандемії українські медики мали можливість робити не більше 200 тестів в день.

Раніше «Hyser» писав, що названі українські області з найменш сприятливою санітарно-епідеміологічною ситуацією.

Автор

Удовенко Олександр