Курага – це висушені абрикоси, які багаті вітамінами А й С, антиоксидантами, клітковиною, калієм та каротиноїдами. Завдяки цим речовинам, курага покращує стан шкіри, серцево-судинної системи, роботу ШКТ та зір.

Пропонуємо приготувати курагу з абрикосів самостійно вдома. Для цього не потрібна спеціальна техніка, лише бажання.

Сушка в духовій шафі.

Стиглі, але не занадто м’які та без ознак псування абрикоси, замочіть у воді на 5 хвилин.
Розріжте кожну ягоду навпіл, видаліть кісточку та трішки виверніть всередину.
Розчиніть 2 таблетки вітаміну С в 500 мл води та занурте в цей розчин абрикоси, щоб вони не темніли під час сушіння.
Викладіть ягоди на застелене пергаментом деко, розрівняйте та поставте в духовку на верхню полицю.
Сушіть при температурі 90 градусів протягом 12 годин.
Через 6 годин від початку, вийміть деко та переверніть абрикоси.
Перекладіть охолоджену курагу в скляні банки для зберігання.

Сушка на сонячному промінні.

Температура повітря повинна складати 36 градусів при низькій вологості.
Підготовані половинки абрикосів, занурте в розчин вітаміну С на хвилин 5.
Перекладіть ягоди на металеве або керамічне деко, м’якою частиною догори.
Поставте деко на сонці та підкладіть декілька листів фольги знизу, щоб підвищити температуру.
Зверху вкрийте сіткою, щоб не потрапляв бруд та комахи.
Термін сушіння 4 доби, але на ніч необхідно заносити абрикоси в будинок або ховати в коробку.
Готову курагу помістіть на 2 доби в морозилку для знезараження.

Курага містить багато цукру, тому добова норма не повинна перевищувати 150 грамів. Вживати потрібно за 30 хвилин до їжі.

Смачного!
детально