Як би нас не заспокоювали, що позиції України в рейтингу Doing Business зростають, результату це не приносить. Експерти гірко жартують, називають це явище “українське економічне диво” — рейтинги зростають, а обсяги інвестицій падають. Попри всі обіцянки влади забезпечувати підприємцям стабільні умови ведення бізнесу, економіку постійно лихоманить. А 2020 – рік місцевих виборів. Хто ж ризикне інвестувати в країну, в якій вже зараз незрозумілі правила гри, а що буде після чергових виборів – взагалі невідомо.
То що ж робити? Як і чим привабити в Україну зарубіжних інвесторів, які вмотивовано уникають інвестиційних ризиків, наявних в Україні? За повідомленням ЕКОНОМІЧНОЇ ПРАВДИ, зарубіжні інвестори вже зараз вирішили об‘єднатись для захисту своїх інтересів, створивши міжнародну інвестиційну платформу. Зокрема, один з ініціаторів її створення, представник американської інвестиційної компанії Exon Capital Group зазначає: « Ми бачимо тут серйозну перспективу. Іноземні інвестори, які хочуть працювати в Україні – звикли до комфорту європейського рівня. Готові за нього платити, якщо вірять забудовнику. І у нашому проекті багатофункціонального комплексу 50 Авеню ми можемо їм це забезпечити. Саме для них створювався цей проект.

Ми бачимо багато напрямків, достойних інвестицій. Але поки що ми зупинилися на будівництві комерційної нерухомості – бо впевнені, що можемо принести в цю галузь нову якість. І завдяки цьому люди будуть мати комфортні умови праці. А значить – більше віритимуть своїй країні, любитимуть її, бачитимуть у ній перспективи для молодих фахівців. Українцям не треба боятися майбутнього – вони самі його формують. Ми інвестуємо в Україну, тому що бачимо тут добру перспективу.
Проект 50Авеню – не перша і не єдина наша інвестиція. Гроші, які ми інвестували в Україні – це біля 5 % від усього об’єму інвестицій. До речі, це ще одна причина того, чому я впевнений на 100 %, що ми без проблем завершимо усі наші проекти.

Автор

Удовенко Олександр