Жирні кислоти полегшують ревматоїдний артрит, а також покращують настрій.

Омега-3 є типом жирних кислот, які необхідні для здоров’я всіх людей, а особливо жінок. Тим не менше, більшість дівчат бояться слова “жири” і всіляко намагаються їх уникати в своєму раціоні.

Відомо, що насичені жири (що містяться в м’ясі, молочних продуктах і яйцях) або транс-жири, що містяться в таких продуктах, як картопля фрі, печиво, тістечка і т. д., однаково шкідливі для здоров’я. При великій кількості цих жирів у раціоні можуть виникнути проблеми зі здоров’ям, такі як закупорка артерій і підвищений ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Але не всі жири однакові. Наприклад, ненасичені жирні кислоти, що містяться в рослинних оліях, насінні, горіхах і рибі дуже навіть корисні і для здоров’я, і для фігури, і для краси.
Існують різні форми Омега-3 жирних кислот – альфа-ліноленова кислота (ALA), докозагексаенова кислота (DHA) і ейкозапентаенова кислота (EPA). Останні дві, які містяться в певних видах риб, – це те, що нашому тілу просто життєво необхідно.

ALA, основна форма Омега-3, також корисна. Вона міститься в рослинних джерелах жирів, таких як насіння льону. Вона може частково трансформуватися в DHA і EPA в організмі. Але наші тіла роблять це не зовсім правильно. Крім того, DHA і EPA набагато корисніше для здоров’я, ніж ALA, оскільки вони зміцнюють здоров’я серця і покращують розумові здібності.

Найбільш значуща роль жирних кислот у тому, що вони дбають про наше серце. Вони підтримують регулярний серцевий ритм, знижують артеріальний тиск і рівень жиру в крові, а також сповільнюють швидкість закупорки артерій.


Омега-3 може полегшити менструальну біль

Багато жінок відчувають дискомфорт у животі і спазми кожен місяць під час циклу, цей стан відомий в медичних колах як дисменорея. Воно викликане сильними скороченнями матки через простагландину (хімічні речовини в організмі, які провокують біль і запалення). Дослідження показали, що Омега-3 володіє протизапальними властивостями, які можуть допомогти впоратися з менструальним болем.
Жирні кислоти полегшують ревматоїдний артрит

Ревматоїдний артрит вражає більше жінок, ніж чоловіків, до того ж, жінки також страждають від більш серйозних симптомів. Кілька досліджень показали, що риб’ячий жир значно зменшує біль в суглобах і скутість у пацієнтів з ревматоїдним артритом. Тим не менш, завжди потрібно консультуватися з лікарем, перш ніж приймати будь-які добавки з риб’ячим жиром або припиняти прийом будь-яких ліків.

Захист від остеопорозу

Остеопороз – це втрата щільності кістки з віком. У жінок від природи більш низька щільність кісток, тому ризик виникнення остеопорозу, природно, вища, ніж у чоловіків. А для жінок з генетичною схильністю до захворювання ризик ще вищий. Іноді падіння естрогену під час менопаузи також викликає цей стан.

Дослідження, опубліковані в британському журналі Nutrition у 2012 році, показують, що Омега-3 добре впливає на мінеральну щільність кісток. Але, для кращого результату варто приймати добавки з кальцієм (за рекомендаціями лікаря).

Омега-3 покращує настрій

Омега-3 також може запобігти депресії. Вчені довели, що ненасичені жирні кислоти допомагають при депресії (але не при тривожних розладах). Тим не менш, вчені вважають, що необхідні більш масштабні, добре контрольовані дослідження, щоб визначити оптимальне дозування, а також довгострокові переваги від використання Омега-3 в лікуванні депресії.

Жирні кислоти можуть знизити ризик розвитку раку

Деякі дослідження показують, що вживання в їжу риби може знизити ризик розвитку раку молочної залози і раку прямої кишки. Передбачається, що це пов’язане з підвищенням рівня Омега-3 і Омега-6 в організмі. Тим не менше, немає достатніх доказів, щоб можна було точно сказати, що існує зв’язок між прийомом риб’ячого жиру і зниженням ризику розвитку раку.
джерело