Українцям розповіли, як змінився відпочинок в умовах карантину і які сьогодні правила перельотів для наших громадян в туристичних країнах.

Так, вхід в аеропорт тепер, як в елітному клубі – дрес-код з маски і обов’язково наявність квитка. Тому навіть провести і зустріти рідних можливо тільки до дверей терміналу. Все це за правилами карантину – щоб не створювати скупчення людей, розповіли фахівці в ефірі “Ранку з Україною”.

“Для зустрічаючих і проводжаючих змінилось все кардинально, оскільки на сьогодні їх не пускають до аеропорту, в сам термінал. Зараз вам треба показати посадковий талон або білет на рейс, який відлітає сьогодні”, – зазначає представник авіакомпанії Олександр Хіценко в ефірі каналу “Україна”.

Всі працівники аеропорту також обов’язково ходять в масках. А ще на вході вам вимірюють температуру.

Зауважимо, що, наприклад, Єгипет в даний час знаходиться в “зеленій зоні”, тому ніякі довідки вам не потрібні. Так само і по прибутті – здавати тест або проходити обсервацію не вимагають. Вхід в літак теж тільки в масках, і прикритий підборіддя – не годиться.

У літаку знову вимірюють температуру. Тут персонал не менш озброєний – всі у захисних халатах та масках. До того ж, відтепер кожному пасажиру дають медичну анкету, у ній слід заповнити пункти про загальне самопочуття та вказати, чи не контактували ви з людиною, хворою на коронавірус. Така анкета – лише превентивний захід, щоб запобігти новим випадкам у країні. Ви її просто віддаєте, далі вам вимірюють температуру і спокійно відпускають на відпочинок.
джерело