На Сумщині поліція почала розслідування за фактом загибелі новонародженої дитини, яку 27-річна матір викинула в річку.
Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в області, інформація про виявлення тіла дитини у селищі Недригайлів надійшла до правоохоронців 6 березня близько 13.00 від місцевої жительки.

Заявниця розповіла, що, переходячи по містку через річку Дригайлиха, побачила тіло немовляти.

На місце події негайно вирушили керівники та слідчо-оперативні групи Недригайлівського та Роменського відділів поліції, а також співробітники відповідних служб апарату ГУ НП в області, по тривозі було піднято весь особовий склад поліції району.

Оскільки за результатами попереднього огляду тіла хлопчик був новонароджений, правоохоронці негайно розпочали пошуки породіллі: спілкувались із медиками, які мали інформацію про вагітних жінок в місті та районі, опитували місцевих жителів, проводили інші пошукові заходи. В поле зору поліцейських потрапила 27-річна місцева жителька, яка за зовнішніми ознаками перебувала на досить пізньому строку вагітності.

«Коли наші співробітники зайшли до неї додому, то побачили і очевидні докази недавніх пологів. Сама жінка, котра перебувала у нетверезому стані, не заперечувала, що напередодні народила, проте дитини в помешканні не було. Для з’ясування всіх обставин її доправили до відділення поліції. Факт недавніх пологів після відповідного огляду підтвердили медики», – заявив начальник Недригайлівського відділення поліції Олег Переход.

Згідно із повідомленням, у жінки вже є двоє дітей, однак вона позбавлена батьківських прав на їхнє виховання через зловживання спиртним та антигромадський спосіб життя. Затримана стверджує, що про вагітність начебто не здогадувалась аж поки їй не стало зле, дитину народила вдома і там же, не турбуючись оглянути немовля, залишила до вечора, а потім просто винесла та викинула в річку.

Наразі за фактом смерті дитини в поліції відкрите кримінальне провадження за ознаками ст. 117 (умисне убивство матірʼю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів) КК України, в рамках якого призначено ряд експертиз, що мають встановити причину смерті немовляти.

Як повідомила кореспонденту УНІАН прес-секретар прокуратури області Наталія Науменко, відомості до ЄРДР внесено за ст. 117 ККУ, але це попередня кваліфікація.

«Все залежатиме від висновків медиків – чи жива була дитина при народженні. Зловмисниці загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк», – зазначила Науменко.

Слідство у справі триває.

Автор

Удовенко Олександр