Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій поділила Україну на нові зони карантину. До «червоної зони» потрапили шість міст (Дубно, Самбір і Біляївка, Коломия, Острог та Чернівці) та вісім районів. Нове зонування почне діяти з 24 серпня

У четвер, 20 серпня, в Україні змінили зони карантину в залежності від епідеміологічної ситуації; відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нове зонування набирає чинності у понеділок, 24 серпня.

Червона зона: у ній забороняється робота громадського транспорту відвідування закладів освіти, діяльність закладів громадського харчування, ТРЦ, бізнес-центрів, магазинів.

Важливо: червону зону карантину розширили! Раніше до неї було віднесено міста Самбір, Біляївка і Дубно, а також 5 районів (Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області, Костопільський та Рівненський район Рівненської області, Кіцманський район Чернівецької області). Тепер це такі міста і райони:

місто Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;
місто Самбір Львівської області;
місто Біляївка Одеської області;
міста Дубно та Острог, Костопільський, Радивилівський і Рівненський район Рівненської області;
місто Чернівці, Заставнівський та Кіцманський район Чернівецької області.
Помаранчева зона: у ній забороняється проведення масових заходів за участю більш ніж 100 осіб і більше одного обличчя на 20 кв. метрів, діяльність установ, що надають послуги з розміщення, діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, прийом дітей до дитячих таборів, обмеження роботи розважальних закладів.

До помаранчевої зони увійшли такі міста: Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Тернопіль, Харків.

Жовта зона: забороняється відвідування сторонніми особами закладів та установ соціального захисту. У жовтій зоні міста Київ, Луцьк, Житомир, Бориспіль, Одеса, Рівне, Суми та Хмельницький.

Зелена зона: забороняється проводити масові заходи за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів, розміщувати глядачів більш ніж 50% місць для сидіння, перевозити у всіх видах громадського транспорту людей більше, ніж місць для сидіння. Ці обмеження діють і на інші зони.

На картинці з профіля в ФБ міністра КМУ Олега Немчінова, наведено весь перелік міст та районів за зонами карантину.

Автор

Удовенко Олександр