Зарплати нардепа недостатньо, щоб забезпечити його роботу, оскільки сума витрачається, в тому числі на організаційні моменти. Про це розповіла в інтерв’ю hromadske депутат Слуги народу і глава соцкомітета Галина Третьякова.

В середньому депутати отримують “на руки” до 35 000 гривень. Цього мало для організації повноцінної роботи політика, вважає нардеп СН Третьякова.

“Депутатська заробітна плата – не тільки для депутата. Вона невелика, можна навіть сказати, що насправді для того, щоб забезпечити роботу народного депутата, вона занадто низька”, – сказала вона.

За словами Третьякової, депутати отримують близько 42 000 гривень “брутто” і 32 000 – 35 000 після вирахування податків. Отримують її раз на місяць, без авансів, 10-15 числа. “Не встигаєш якось сформувати свої витрати”, – говорить політик.

Третьякова зазначає, що цієї суми мало для забезпечення організаційних питань, якими в європейській практиці займається офіс депутата.

“Народний депутат зобов’язаний мати юридичну підтримку, організаційну … Повинен бути контроль того, що відображається в ЗМІ. Крім того, повинен бути особистий помічник, який буде формувати твоє розклад … На помічників надається 42 000 на чотирьох чоловік. Цього мало” , – вважає вона.

За її словами, діюча організація роботи депутата не дає можливості “віддати все необхідне батьківщині під час його каденції”.

Автор

Удовенко Олександр