Якщо при вживанні великої кількості питної води чи будь-якої рідини, все одно в роті не проходить відчуття сухості, це є передвісником цукрового чи нецукрового діабету.

При захворюванні на цукровий діабет, відбувається підвищення рівня глюкози в крові, йде сильне виведення сечі з організму людини, тому стається зневоднення та відчуття сильної спраги.

Нецукровий діабет викликає подібні симптоми, але спрага виникає через нестачу гормону вазопресину.

Якщо виникли проблеми з нирками, також може з’явитись сильна спрага. Вони не можуть утримувати рідину, виникає потреба у відновленні водно-сольового балансу за рахунок вживання великої кількості води. Однак, через проблему з виділенням сечі, у хворої людини з’являються набряки.

Спрага – також є ознакою серйозної інтоксикації організму при отруєнні чи сигналом при травмуванні головного мозку.

При нестачі води, завжди відчувається сильна спрага це може бути дисбаланс кальцію, який виник через збій в роботі паращитоподібної залози. Наряду з цим може з’явитись біль в суглобах й кістках, слабкість у м’язах, швидка стомлюваність та проблема з пам’яттю.

Спеціалісти наголошують: всі симптоми приведені вище або деякі з них, є серйозним приводом для звернення за консультацією до свого сімейного лікаря.

Будьте здорові!
джерело