Під час серпневої поїздки Віктора Медведчука в Крим його супроводжували троє працівників української поліції. Це співробітники київського Управління поліції охорони з фізичної безпеки

Офіційно ці троє поліцейських за кілька днів до поїздки нібито пішли у відпустку, пише видання “Слідство.Інфо”. Інформацію отримали від кількох джерел у Службі безпеки України й Державній прикордонній службі України.

Правоохоронцями, які супроводжували кума Путіна, були Сергій Засенко, Владислав Галішин і Григорій Чалий. Останні двоє їхали в Крим в автомобілі Медведчука, а Засенко перетнув адмінмежу ще за 3 дні до поїздки проросійського політика.

У вересні, коли Медведчук повернувся до Києва, Сергій Засенко відповів на телефонний дзвінок. “Я не буду на ваші провокативні питання відповідати, ви щось плутаєте”, – сказав поліцейський і завершив розмову.

Наразі правоохоронці перевіряють версію, що керівництво поліцейських підробило їхні рапорти про відпустки заднім числом, коли інформація про поїздку Медведчука до Криму набула розголосу.

Департамент поліції охорони у відповідь на інформаційний запит повідомив, що зараз проводиться службове розслідування щодо ймовірної поїздки поліцейських Засенка, Галішина й Чалого разом із Медведчуком до окупованого Криму.

Водночас там уточнили, що наразі співробітники Національної поліції можуть вільно їздити на окуповані території, оскільки ніяких заборон чи обмежень не існує.

Джерело:korupciya.com

Автор

Удовенко Олександр