Восени саме час включити в своє меню гранат! Це не тільки дуже смачно, але і надзвичайно корисно.
У складі граната містяться:

вітаміни С, В6, В12, Р;
кальцій, магній, калій;
марганець, фосфор, йод, залізо, натрій.

Медики називають такі корисні властивості граната:

корисний для серцево-судинної системи, оскільки зміцнює судини, нормалізує артеріальний тиск, сприяє кровотворенню, активному синтезу гемоглобіну та еритроцитів;
сік граната сприяє видаленню зубного нальоту;
масло зерен граната покращує регенерацію клітин епідермісу, а також прискорює загоєння ран
завдяки вмісту поліфенолу гранат уповільнює процеси старіння в організмі;
покращує пам’ять;
нормалізує стілець;
перешкоджає розвитку артрозу;
знижує ризик розвитку онкологічних захворювань;
зміцнює імунітет;
позитивно впливає на травлення;
запобігає випаданню волосся;
корисний при цукровому діабеті.

Шкідливі властивості граната:

при гастриті з підвищеною кислотністю і виразковій хворобі;
Під час загострення геморою, при хронічних запорах гранат вживати не можна.
Гранатовий сік багатий різними кислотами, які можуть пошкодити емаль зубів. Тому рекомендується його пити через соломинку, після чого полоскати рот.
джерело