Щитоподібна залоза відіграє важливу роль у регулюванні всього організму людини в цілому. Від ефективності її роботи залежить не тільки якість життя, а й тривалість. Існують продукти, які мають багатий вміст саме тих вітамінів та мікроелементів, що допомагають підтримувати щитоподібну залозу у задовільному стані.

Пропонуємо ознайомитися з переліком корисних продуктів:

Морська капуста.
Вона містить багато йоду, селену, вітамінів В5, В12, К та інших необхідних мікроелементів. Допомагає не тільки в ефективній роботі щитоподібної залози, але й в регулюванні метаболізму, обміні холестерину, процесу згортання крові та підтримує функцію наднирників.

Хурма.
Сезон хурми не довгий, але вона багата на йод та селен. До складу хурми входить достатній рівень вітаміну А, В-каротину та вітаміну В5, а також інших корисних мікроелементів, які тільки позитивно впливають на роботу щитоподібної залози.

Чорниця.
Ця ягода наділена природним антиоксидантом. До її складу входить йод та селен. В значній кількості міститься вітамін С, який бере участь в окисно-відновних реакціях, функціонуванні імунної системи та сприяє засвоєнню заліза. Також, в чорниці міститься вітамін К, який допомагає регулювати згортання крові.

Риба жирних сортів.
Щитоподібна залоза не може гарно функціонувати без належного рівня в організмі людини жирних кислот Омега-3 та Омега-6.

Волоський горіх, мед та лимон.
Якщо поєднати ці компоненти разом й приймати по 1 ч. л. двічі на день, то можна покращити не тільки імунну систему, але й підвищити ефективність функціонування щитоподібної залози.

Будьте здорові!

джерело