22 жовтня, Волинь з черговим візитом відвідав президент України Володимир Зеленський. І хоча в липні цього ж року його зустріч із волинянами пройшла без пригод, то уже на цей раз жителі Волині поставили гаранту незручні запитання. Ба більше, місцеві мешканці Ковельського району навіть подарували Зеленському гарбуза.

Відвідав школу і два бари

Прибувши на луцький аеродром, Володимир Зеленський відразу гелікоптером відправився у село Вербка Ковельського району, де буквально пролетів коридорами новозбудованої школи. Незважаючи на те, що школу відкрили ще рік тому, її будівництво вписали до програми президента “Велике будівництво” і стали називати його заслугою.

Людей та журналістів до гаранта не підпускали. Проте охочих поставити йому запитання зібралось чимало під школою. Люди прийшли із плакатом, на якому було написано: “Де обіцяні зарплати бюджетникам у 4000 доларів?”. Дехто навіть приніс гарбуза. Проте охорона не дозволила місцевим мешканцям поспілкуватись із президентом та зчинила з ними штовханину.

Після того у супроводі керівника Офісу президента Андрія Єрмака та його заступника Кирила Тимошенка Володимир Зеленський відправивсяна обід в один із закладів у Ковелі – ресторан MiraMar. Територія біля закладу була оточена охороною, поруч припарковані автомобілі кортежу. На парковку ресторану нікого не пропускали, казали, що заклад – на спецобслуговуванні.

Як стало відомо, саме у тому ресторані Володимир Зеленський зустрічався з місцевим керівництвом Зе-команди та кандидатами у депутати на різні рівні.

Кого веде “Слуга народу” на місцеві вибори

За словами голови партії “Слуга народу” Олександра Корнієнка, всі, хто йде у політику від президентської партії – це нові обличчя, які не мають корупційного минулого, але мають здобутки в певних сферах та повагу від своїх громадян.

“Це – не представники місцевих кланів. Це люди, не обтяжені якою радикальною ідеологією. Люди, які прагнуть зробити своє село, місто, район чи область кращими. Мають певний управлінський досвід. Наші кандидати – це освітяни, медики та юристи. Це люди, які здатні адекватно представляти громаду, бо знають її проблеми не з вікна персонального авто, а з реального життя. Це люди, які завжди поруч”, – зазначав колись Корнієнко.

Але кого ж насправді на Волині ведуть у списках Зе-команди у владу?

Рейдери, клоуни та медведчуківські колаборанти

Під час своєї зустрічі Ворлодимир Зеленський зустрівся із місцевими кандидатами у депутати, які йдуть у владу під прапорами “Слуги народу”.

Очільник Волинського осередку Зе-команди, депутат Валерій Стернійчук, який називає себе “свіжим обличчям у політиці” насправді прийшов у “Слугу” з іншого проекту – руху кума Путіна Віктора Медведчука. Додамо, що саме політична партія Медведчука “ОПЗЖ” виступає за закупівлю російської вакцини проти коронавірусу.

На зустрічі із президентом був присутній і найкращий друг Стернійчука Андрій Костенко, який також був неодноразово помічений на заходах спрямованих проти суверенітету та зближення з Європою, де ратували і організовували збір підписів за приєднання до Митного Союзу з Росією. Саме ці діячі мали би відповідати у СБУ за зраду національних інтересів і шкоду інтересам держави, але тепер вони замість цього кандидати в депутати.

Додамо, що, будучи членами проросійської партії Медведчука “Український вибір”, “молоді політики” активно просували тісну інтеграцію з Росією і входження України до Митного союзу, а також вважали, що майбутнє України з Росією в Євразійському союзі. Вони кликали в партію “вежливых людей” ще у 2013 році і говорили мовою Путіна про референдуми.

Також покрасуватися перед Зеленським та попросити у нього підтримки на місцевих виборах приїхав і 1 номер до Боратинської ОТГ керівник “Українського вибору” Віктора Медведчука Назар Романюк. Це він вільно розгулював по Луцьку із георгіївською стрічкою по Луцьку і фотографувався із радниками покійного Миколи Романюка. Це вони хотіли розірвати Україну на шматки і знали наперед про плани Путіна напасти на Україну, про “зелених чоловічків”, ДНР-ЛНР, збирали підписи для проведення референдумів і освоювали гроші Кремля. Зараз ці любителі “русського міра” роблять спробу реваншу. Які цілі вони переслідують, для чого їм влада? Чому сепаратист залишився непокараним? Чому і досі злочини проти держави не розслідуються? Отримавши депутатський мандат, вони матимуть площадку для пропаганди ідей Медведчука і насаджування ідей про “братський народ”, “братовбивчу війну на Донбасі”.

Усі ці “політики” приїхали до Зеленського, аби попросити у нього підтримки та, аби той “замовив за них слово” на місцевих виборах. Те ж саме зробив і в. о. ректора Луцького національного технічного університету Петро Савчук, котрий відразу ж після голосування за вибір нового ректора відразу відправився до Президента за підтримкою. Але навіть “мужня рука вождя” не допомогла Савчуку виграти у першому турі. У Ковельському районі, де й відбулася зустріч “політиків”, Петро Савчук програв з розгромним рахунком – за нього віддали аж 1 голос. Тож можна подумати, якби Зеленський приїхав до Луцька, такий же рахунок був би у нього й у ЛНТУ.

Тому підтримка Володимира Зеленського не допоможе й іншим кандидатам у депутати виграти місцеві вибори.

Відзначимо, що президента та його свиту на Волинь доставляли літаком та трьома вертольотами. Це окрім наземних кортежів, та цілої гвардії охорони, без яких не обходиться жодна президентська поїздка.А в Офісі Президента візит вирішили зробити закритим і ледь не таємним, а Волинська ОДА не повідомляла про візит Володимира Зеленського. На запитання журналістів у пресслужбі виконавчого органу ще до ранку 22 жовтня запевняли, що нічого про візит президента в область не знали та працюють у звичному режимі. Вже після прибуття гаранта запевнили, що рішення не запрошувати журналістів та не повідомляти про візит у ЗМІ – за Офісом Президента. Мовляв, причина – карантин і “помаранчева зона”.

джерело