У Харкові брак персоналу і страшні умови в лікарні для пацієнтів з коронавірусом

У Харкові пацієнти з коронавірусом лікуються в страшних умовах напіврозрухи і забуття. У мережі з’явилися знімки з 22-ї Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні, а очевидець розповів, що відбувається всередині.

Вражаючі кадри з’явилися в Телеграм-каналі “Куп’янськ Новини”.

На фото можна розглянути, що палати в жалюгідному стані, особливо страшні санвузли, які давно потребують капремонту. Пацієнти кажуть, що персоналу не вистачає, і одна медсестра працює з 60 людьми.

“У мене медсестричка попросила шприц, тому що в сусідній палаті лежала бабуся і вона їй 5 днів одним шприцом колола ліки, поки не погнулася голка. Все тому що у цієї бабусі не було грошей на нові шприци. Медсестри тоді отримували 6000 в місяць і їх тоді вже не вистачало, у нас була одна медсестра на 60 осіб”, – так описав ситуацію пацієнт.

Одна медсестра на 60 хворих COVID-19: з’явилися моторошні фото лікарні ХарковаОдна медсестра на 60 хворих COVID-19: з’явилися моторошні фото лікарні ХарковаОдна медсестра на 60 хворих COVID-19: з’явилися моторошні фото лікарні ХарковаОдна медсестра на 60 хворих COVID-19: з’явилися моторошні фото лікарні Харкова

Умови в 22-ї лікарні Харкова (фото: kupyansknews)

Крім того в Телеграм-каналі показали фото закритих відділень лікарні в смт Куп’янськ-Вузловий Харківської області. Хоча чиновники скаржаться, що класти пацієнтів нікуди.

“Є два порожні закриті відділення лікарні, непотрібні при тому, що в Куп’янській лікарні переобтяжене інфекційне відділення, ось Вам і медична реформа. Дорога влада зверніть увагу на порожні лікарні своєї країни і буде де лікуватися, і кому”, – йдеться в повідомленні.

Автор

Удовенко Олександр