Засновник інтернет-видання “ГОРДОН” Дмитро Гордон переконаний, що поки Росія продовжує агресивну політику щодо України і окупує частину її територій, громадяни України, в тому числі представники творчих професій, не повинні працювати в цій країні.

Засновник інтернет-видання “ГОРДОН” Дмитро Гордон вважає, що українські громадяни не повинні їздити на роботу в Росію, поки вона окупує частину українських територій. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу “Україна 24” 23 листопада.

“Коли наші” заробітчани “їздять на територію Росії працювати, зраджують вони мою і свою батьківщину? Моя думка – так. Вони не повинні їздити. Чи не могли радянські громадяни під час Великої Вітчизняної війни з доброї волі їздити на територію Німеччини працювати. Їх туди гнали. Але самі вони на заробітки не їхали “, – сказав Гордон.

Він уточнив, що дотримується такої ж думки щодо українських артистів.

“Коли українські артисти їдуть співати для російських ментів і ефесбешників, зраджують вони мою батьківщину? Так. Так! Я хочу називати речі своїми іменами. Коли все бідкаються і говорять, як у нас погано, треба розуміти, що це через них теж погано. через лукавства, через те, що вони вважають Україну своєю матір’ю, але коли на матір напали, вони їздять заробляти гроші туди, звідки прийшла загроза матері “, – зазначив журналіст.

Він допустив, що через подібні висловлювання на нього можуть образитися навіть його друзі.

“Треба не соромитися називати речі своїми іменами, що я і роблю. І якщо хтось із” заробітчан “, які під час війни з Росією працюють в Росії, на мене зараз образиться – це їх право. Якщо хтось із українських артистів , включаючи моїх друзів, які співають для російських ментів і армії, яка топтала України, на мене образиться – це їх право. Якщо п’ята колона українська, сволочі, які стоять на російських каналах і поливають брудом Україну на території ворога, на мене образиться – це їх право. Я їм прощаю їх образи “, – сказав Гордон.

Він розповів, що сам до війни з Росією регулярно туди їздив і записував інтерв’ю з відомими діячами, але після 2014 року не був ні разу.

“Я скажу про себе. До війни я раз в місяць-півтора їздив в Москву на трохи більше доби. Я записував за цей час в Москві п’ять-сім інтерв’ю. Це багато в чому були блискучі інтерв’ю з видатними діячами культури, мистецтва, спорту і так далі. Як ви думаєте, хочу я як і раніше це робити? Відповідь: звичайно! я люблю це! це не те, що робота, це моя любов, моє життя. А скільки друзів у мене в Росії! у Москві, зокрема, в Пітері. Хочу я їздити в Росію? Скажіть. Відповідаю: так. Але я ніколи туди не поїду – ніколи! – поки держава Росія не поверне вкрадені території України і не покається перед українцями. Не поїду! Ноги моєї там не буде, хоча дуже хочу. Це моя позиція “, – підкреслив журналіст.

Після силового блокади українських військових частин навесні 2014 року і незаконного референдуму, який відбувся 16 березня того ж року, Росія окупувала український півострів Крим. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу. Відразу після цього Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії ведуться між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на пропоновані факти і докази.

Станом на вересень 2020 року, за даними міністерства внутрішніх справ РФ, на міграційний облік в цій країні перебувало 1,9 млн громадян, які отримали дозвіл на роботу. З них українців – понад 120,6 тис. (Більше тільки громадян Узбекистану – 821,3 тис., Таджикистану – 424,5 тис., Киргизстану – 140,8 тис.). У 2019, поінформаціївідомства, на обліку в Росії було майже 5,5 млн трудових мігрантів з інших країн, в тому числі 435,5 тис. – з України.

джерело: gordonua