Пиріжки з дріжджового тіста з яблуками.

Інгредієнти:

Яблука 1 кг 300 гр.;
Цукор пісок 180 гр.;
Вершкове масло 1 ст. л.;
Молоко 250 мл.;
Сухі дріжджі 6 гр.;
Борошно 600 гр.;
Масло вершкове 100 гр.;
Яйця 3 шт.;
Сіль 0,5 ч. л.;
Ванільний цукор 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

Очистьте від шкірки яблука, наріжте кубиками та засипте трьома столовими ложками цукру.
Розтопіть 1 ст. л. вершкового масла, додайте яблука, протушкуйте приблизно 5 хвилин та покладіть їх на друшляк.
Візьміть половину молока та розчиніть в ньому дріжджі, 1 ст. л. цукру та 2 ст. л. борошна.
Поставте отриману опару в тепле місце на 30 хвилин.
Додайте в опару залишки молока, розтоплене масло та попередньо збиті міксером яйця з сіллю, цукром й ваніліном.
Замісіть ретельно тісто та відкладіть його на 2 години в тепле місце, щоб піднялося.
Розділіть тісто на кілька частин сформувавши кульки та залиште на 30 хвилин, щоб піднялося.
Закладіть в середину кульок начинку з яблук та защипніть краї.
Викладіть на застелене пергаментом деко, залиште ще на 15 хвилин постояти та змастіть верхівку пиріжків збитим яйцем.
Випікайте 30 хвилин у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів.

Пиріжки з дріжджового тіста з яблуками та грушами.

Інгредієнти:

Яблука 1 кг 300 гр.;
Груші 400 гр.;
Цукор пісок 180 гр.;
Вершкове масло 200 гр.;
Борошно 330 гр.;
Яйця 2 шт.;
Рослинна олія 3 ст. л.;
Волоські горіхи 50 гр.
Спосіб приготування:

Очистьте від шкірки яблука й груші, наріжте малими кубиками, додайте подрібнені волоські горіхи та цукор.
Візьміть яйця, 3 ст. л. цукру, вершкове масло та замісіть тісто додаючи необхідну кількість борошна.
Накрийте тісто серветкою та залиште на 20 хвилин.
Розкатайте тісто в тонкий лист, виріжте склянкою форми, закладіть в середину начинку та защипніть краї.
Розігрійте пательню з рослинною олією та обсмажте пиріжки з кожної сторони по 5 хвилин.
Приємного апетиту!

джерело