Новий штам коронавірусу з Британії VUI-202012/01, який поширюється набагато швидше, був виявлений у заробітчанина з Ужгорода, що перехворів в Україні, але постійно проживає в Чехії.

Лікар із Закарпаття Віктор Петров розповів про симптоми пацієнта, пише Obozrevatel.

За словами медика, це молодий 24-річний чоловік. Він повернувся в Ужгород на нетривалий час. І тут у нього проявилися перші симптоми. При цьому перебіг хвороби у пацієнта був легким.

“Це пацієнт молодого віку, 24-річний. Він звернувся з легкими симптомами коронавірусної інфекції, його форму діагностували як легку. Лихоманки не було, ніяких проблем. Чоловік майже не лікувався, його лікували тільки симптоматично”, – розповів лікар.

Віктор Петров уточнив, що молодий чоловік по приїзду в Україну звернувся з симптомами до сімейного лікаря. Але ПЛР-тест показав негативний результат. Після чого хлопець повернувся на роботу в Чехію.

“Після цього ми отримали інформацію про те, що у нього була підозра на новий штам коронавірусної інфекції, і його взяли на моніторинг в Чеській Республіці. Потім чоловік поінформував мене, що його почали розпитувати санітарні органи цієї країни, звідки він повернувся і так далі”, – додав медик.

Раніше експерти розповіли, що відомо про новий штам коронавірусу VUI-202012/01, і чому він небезпечний.

Автор

Удовенко Олександр