Ілля Кива знову відзначився дивною витівкою – скандальний народний депутат від “Опозиційного блоку – За життя” приміряв шапку з радянською символікою і розмістив знімок в мережі, супроводивши пост спогадом про дідуся.

Одіозний політик 31 грудня також закликав у своєму Facebook заарештувати його, очевидно, за демонстративне порушення закону про декомунізацію.

При цьому нардеп адресував прохання не правоохоронцям, а якомусь нацистові.

“Нацисте, заарештуй мене! З цією зіркою, мій дід, різав горлянки фашистам!” – йдеться в публікації.

На фото Кива позує перед об’єктивом камери в солдатському зимовому головному уборі часів СРСР – шапці-вушанці із зіркою з серпом і молотом.

Заарештуй мене: Ілля Кива відзначився дивною витівкою

Ілля Кива приміряв шапку з символікою СРСР (фото: facebook.com/kivailya)

Нагадаємо, що в законі України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки”, прийнятому в 2015 році, говориться про кримінальну відповідальність за виготовлення, розповсюдження і публічне використання такої символіки: порушникам загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої

У мережі неоднозначно поставилися до витівки Киви. В коментарях звучать саркастичні висловлювання, розміщуються фотожаби, і озвучується думка, що генеральному прокурору “зараз не до цього”.

Автор

Удовенко Олександр