Локдаун 2021 в Україні триває попередньо до 24 січня. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що країна після завершення локдауну перейде до адаптивного карантину. Глава МОЗ нагадав, що карантин в Україні діє до 28 лютого, а посиленні обмеження тільки до 24 січня.

“У нас в країні на сьогодні карантин встановлений до 28 лютого з певним періодом посилених обмежень з 8 до 24 січня. Це такий режим. Починаючи з 25 січня, буде карантин з іншими обмеженнями, з іншим режимом. Зокрема, що стосується нашої стратегії: ми хочемо далі повернутися до адаптивного карантину. Тоді, в залежності від епідеміологічної ситуації, визначають той чи інший рівень обмежень”, – сказав Степанов в програмі “Сніданок з 1+1”.

За словами Степанова, продовжувати діючі заборони не планують.

“В такому режимі, який діє до 24 січня, (продовжувати – Ред.) немає думки. Це має бути логічно і відповідати законам епідеміології”, – підкреслив міністр.

Нагадаємо, що 12 січня міністр охорони здоров’я Максим Степанов виступив за продовження локдауну в країні після 24 січня. Він упевнений, що для цього є підстави.

Автор

Удовенко Олександр