В Україні зараз активний сніговий циклон, який призвів до надзвичайних ситуацій в південній частині території країни. У Миколаївській області місцями висота переметів була вище 1 метра, обмежено рух транспорту.

Про це повідомляє прес-служба “Укравтодору”.

На півдні країни снігопади хуртовини, налипання мокрого снігу, сильний вітер, які триватимуть до завтрішнього дня. В Одеській, Миколаївській областях випало до 40 см снігу, а висота снігових переметів сягала до 0,5 метра, в Миколаївській області місцями висота переметів була вище 1 метра.

В Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Київській, Сумській та Чернігівській областях приріст снігового покрову 2-6 см.

Через це обмежено рух вантажівок та автобусів в Одеській, Полтавській, Київській, Миколаївській областях. Рятувальники в Одеській та Миколаївській областях надали допомогу близько 360 громадянам та відбуксировали понад 100 видів транспорту.

У прес-службі ДСНС повідомили, що сьогодні очікується суттєве погіршення погодних умов та сильні снігопади. В Одеській, Миколаївській областях надзвичайний сніг (приріст снігового покриву 30-40 см), штормовий вітер, сильна хуртовина, снігові замети (ІІІ рівень небезпечності, червоний).

В Кіровоградській області сильний мокрий сніг (приріст снігового покриву 20-30 см), налипання мокрого снігу (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

Крім того, значний мокрий сніг та налипання мокрого снігу очікується також в Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях (приріст снігового покриву 10-15 см).

Джерело: UKR.RED

Автор

Удовенко Олександр