РНБО ввів санкції проти Віктора Медведчука і Оксани Марченко. Обмеження також торкнуться 19 юридичних та 8 фізичних осіб, п’ятеро з яких – росіяни. Після введення санкцій на все майно цих осіб буде накладено арешт, але вони зможуть продати його. Всі ці рішення ще має затвердити президент Зеленський. Санкції проти Медведчука введені на 3 роки. ТГ-канал “Таємниці депутата” пише, що після оголошення рішення РНБО Віктор Медведчук зібрав термінову нараду в “ОТЗЖ”. За непідтвердженою інформацією, обговорюється “варіант з втечею в Росію”. “У його оточенні не очікували, що санкції торкнуться і Марченко.

Медведчук кілька разів дзвонив Путіну, і президент Росії запропонував йому варіант з резиденцією в Краснодарі”, – пише канал. Офіційно “ОТЗЖ” поки не прокоментувала нові санкції проти свого лідера. Нагадаємо, на початку лютого проти Медведчука і його соратника Тараса Козака вже були введені санкції, які вплинули на трансляції трьох проросійських каналів. Дружина Медведчука Оксана Марченко після публікації даних стала отримувати повідомлення з погрозами. Один з таких телефонних дзвінків вона записала і оприлюднила в Мережі.

Володимир Путін був незадоволений тиском на його кума в Україні. Кремль зробив заяву. На це до слова вже встиг відреагував екс-нардеп Семен Семенченко, подаємо його слова в оригіналі: “Рада національної безпеки й оборони України включила Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список. У це важко повірити після років брехні, збагачення Медведчука і його стрімкого зростання в українській політиці. Однак це нарешті сталося. Путін і Порошенко, чао бамбино сорри. Слава Україні”. Зазначимо, санкційний список просто вивів із себе 5-ту колону, адже туди потрапили: Лавренюк Наталія Миколаївна – цивільна дружина Тараса Козака, проти якого санкції було введено 2 лютого, а Марченко Оксана Михайлівна – дружина нардепа Віктора Медведчука, Зазначимо, що Вацковський, Донченко, Лісогор та Маслюк – російські бізнесмени, які є власниками або керівниками підприємств у Ростовській області, пов’язаних із поставками вугілля та інших енергоресурсів.

Зокрема, Вацковський володіє і керує компанією “Дон-Експорт” (Донецьк, Ростовська обл.), основною діяльністю якої названо вантажні перевезення і виторг якої становить 215,6 млн руб. за рік. Лісогор є директором ТОВ “Торговый дом Донские угли” (Ростов-на-Дону), яким володіють Маслюк та Донченко. Також, на засіданні розглянули низку важливих питань у військовій, енергетичній галузях та у сфері державної безпеки, повідомили на сайті Офісу президента. Було заслухано доповіді щодо ситуації в зоні проведення Операції Об’єднаних сил.

Автор

Удовенко Олександр