Міністерство енергетики України відпрацьовує питання переходу споживачів на одну платіжну квитанцію з оплати за газ і його розподіл.

В Україні можуть знову ввести єдину платіжку за газ і його розподіл. Про це повідомив виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

За його словами, міністерство також займається питанням тарифоутворення на послуги з розподілу газу, вивчаючи можливість їх зрівнювання, “щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищі тарифи в інших”.

“Ми будуємо свої плани навколо інтересів споживача. В центрі уваги всіх наших планів – український споживач.

Перш за все ми будемо фокусуватися на захист вразливого споживача. Щоб була чесна конкуренція, щоб не допускати зловживання на ринку, особливо з боку монополістів. Щоб були справедливі і зрозумілі тарифи. І щоб держава була впевнена, щоб ті, хто потребує державної допомоги, її отримують. Як через субсидії, так і гранти на енергоефективність “, – написав Вітренко.

Він пропонує змінити принципи формування тарифів, щоб споживачі були впевнені в тому, що їх не переводять на неефективність роботи операторів мереж, і щоб гроші не виймались, а вкладалися в підвищення якості та надійності поставок газу, тепла, електроенергії.

“З конкретних речей, над якими ми зараз працюємо у відповідь на запит багатьох споживачів – це перехід на одну платіжку за газ і розподіл при цьому щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вище, ніж тарифи в інших регіонах”, – написав Вітренко.

Автор

Удовенко Олександр