24 лютого в Україні розпочалася вакцинація від коронавірусу. Першими прищеплювали медиків. Зараз стало відомо, як вони себе почувають після введення препарату.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй Facebook-сторінці.

Зазначимо, що першими вакцинувалися 24 лютого лікар-реаніматолог з Черкас – Євген Горенко, лікар Людмила Бойко з Вінниці і доктор Ігор Кузин з Чернігова.

“Поспілкувався по телефону з медичними працівниками, які вакцинувалися першими. Це – Євген Горенко – реаніматолог з Черкас, Людмила Бойко – лікар мобільної бригади з Вінниці та Ігор Кузин – лікар, який працює в ковідному відділенні в Чернігові. Поцікавився їхнім станом після щеплення – всі почувають себе добре і продовжують далі виконувати свою роботу. До місії бути першими поставилися, як до свого професійного обов’язку, адже як ніхто розуміють і щодня бачать ризики, пов’язані з хворобою”, – повідомив Віктор Ляшко.

Головний санлікар нагадав, що прищеплювальна кампанія вже стартувала в Київській, Чернігівській, Черкаській та Вінницькій областях.

Як ми розповідали раніше, перший українець, якого вакцинували від коронавірусу – Євген Васильович Горенко. Чоловік працює лікарем-реаніматологом в коронавірусному відділенні Черкаської обласної лікарні. Він розповів, що після щеплення почуває себе добре.
https://www.rbc.ua/

Автор

Удовенко Олександр