З 1 березня 2021 року в Україні буде проведена чергова індексація пенсійних виплат. Підвищення пенсій не торкнеться тих, кому виплати призначені за іншими законами. Згідно з постановою Кабінету міністрів, підвищення пенсійних виплат складе 11% і торкнеться 8 млн чоловік.

За підрахунками уряду, в середньому розмір пенсії підвищиться на 308 грн, мінімально – на 100 грн. У документі наголошується, що перерахунок пенсій буде проведено за формулою, в якій рівень розміру пенсій відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік і 50% показника зростання середньої заробітної плати. На збільшення виплат можуть розраховувати ті, хто отримує пенсію за віком, по інвалідності, у разі втрати годувальника та за вислугу років (медпрацівники і вчителі, чий стаж становить не менше 30 років роботи за професією).

Індексацію пенсій не будуть проводити тим громадянам, які отримують виплати за іншими законами: військовим, вченим, держслужбовцям та іншим категоріям.

Згідно з постановою, підвищується також мінімальна пенсійна виплата в розмірі 2200 грн особам, які мають тривалий страховий стаж – 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

https://www.rupor.info/

Автор

Удовенко Олександр