Знайдені вибухові пристрої стали «інформаційною бомбою»

4 березня інформпростір вразила новина, що на території Миколаївського морського торгового порту у складів з селітрою виявили вибухові пристрої.

Закладка «вибухівки» в порту виявилася одним з практичних заходів в рамках планових навчань УСБУ в Миколаївській області, повідомили в адміністрації Миколаївського морського торгового порту.

Антитерористичні навчання були проведені в умовах, максимально наближених до реальних загроз. І готувалися в обстановці секретності, без попереднього інформування та розголосу намірів.

Закладка навчальних вибухових пристроїв в порту була ретельно спланована і проведена фахівцями СБУ, з метою виявлення «слабких» чинників в системі антитерористичного захисту стратегічного об’яекта.

Слід зазначити, що на змодельовану загрозу всі відповідальні служби та відомства спрацювали злагоджено і ефективно.

За фактом виявлення «вибухових» пристроїв були своєчасно поінформовані і викликані оперативні бригади Національної поліції, СБУ, Державної служби з надзвичайних ситуацій, швидкої медичної допомоги та інших відповідальних структур, вчасно прибули на місце події і провели комплекс необхідних заходів щодо виявлення, попередження та локалізації « загрози ».

Аналіз і оцінку проведених навчань, а також ефективності системи антитерористичного захисту проведуть компетентні органи.

В адміністрації відомства також нагадали, що морський порт «Миколаїв», як і в одному морпорти України виконує Міжнародний кодекс з охорони суден і портових засобів (англ. International Ship and Port Facility Security Code, ISPS Code).

http://www.niknews.mk.ua/

Автор

Удовенко Олександр