Європейське агентство лікарських засобів (ЕМА) закликало стани ЄС не поспішати з реєстрацією російської вакцини проти коронавірусу” Супутник V ” поки воно не завершить перевірку безпеки препарату.

Про це телеканалу ORF заявила глава правління ЕМА Кріста Віртумер-Госі, зазначивши, що фахівці отримують пакети даних від російських виробників, пише “Радіо Свобода”.

“Пакети даних надходять від російських виробників, і вони будуть перевірені відповідно до європейських стандартів якості, безпеки та ефективності”, – підкреслила вона.

Глава правління ЕМА додала, що у них поки немає даних про вакцинованих людей.

Європейський регулятор почав перевірку російського препарату 4 березня. Відомство вивчає дані, які надходять з різних джерел.

Нагадаємо, раніше високий представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що ЄС посилить протидію російським кампаніям з дезінформації західних вакцин.

До цього газета The New York Times писала, що російські інформаційні агентства навмисно писали погано про препарати Pfizer і AstraZeneca, щоб просунути “Супутник V”. Також, за даними The Wall Street Journal, низка ЗМІ, якими керують російські спецслужби, навмисно ставлять під сумнів безпеку і ефективність західних вакцин.

Як повідомляв OBOZREVATEL, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов запевнив, що “Супутник V” за жодних обставин не буде зареєстровано в країні, тому що її виробляє держава-агресор.

https://uazmi.org/

Автор

Удовенко Олександр