Українська легкоатлетка Софія Яремчук вирішила прийняти громадянство Італії, повідомляють Патріоти України з посиланням на НОК України у Львівській області.

6 березня на міжнародному турнірі в Римі Яремчук тріумфувала у забігу на 10 км і показала час 32:52. Після перемоги стало відомо, що українка вирішила прийняти італійське громадянство.

“Так, це правда – нещодавно я отримала італійське громадянство. Ще до чемпіонату світу в Гдині я мріяла пробігти марафон за нормативом і потрапити в національну команду України. Але в кінці січня мені довелося зробити вибір. Це був непростий крок для мене і дуже обдуманий. Хочу зазначити, що я вже багато років тренуюся в Італії, тут живе моя мама. Надіюся бути почутою і не осудженою”, – сказала Софія Яремчук.

За словами легкоатлетки, за свою кар’єру, вона так і не отримала жодної підтримки від держави.

“Жодної підтримки від області за всі роки моєї спортивної кар’єри у мене не було. Всі тренувальні збори за кордоном та підготовку до чемпіонату світу з напівмарафону я проводила за власні кошти і завдяки допомозі мого клубу Acsi Italia Atletica і мого тренера Фабіо Мартеллі, яким я дуже вдячна. У зв’язку з пандемією я залишилася не в найкращому становищі, тому що всі комерційні змагання були скасовувані. Щодо виступів на змаганнях за Україну, поки не можу дати чіткої відповіді. Ми будемо розмовляти з юристами і World Athletics”, – підсумувала легкоатлетка.

Софію Яремчук було визнано найкращою легкоатлеткою України в листопаді 2019 року

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр