В Україні шахраї взялися за власників автомобілів на європейській реєстрації. Про це йдеться на сторінці “АвтоЄвроСила” у Facebook, передають Патріоти України.

Зазначається, що у соціальних мережах активізувалися шахраї, які пропонують українцям розмитнити автомобіль на іноземній реєстрації за 50-100 доларів (зняти з обліку).

Так, керівник “АвтоЄвроСили” Олег Ярошевич наголосив на тому, що перевірку документів буде проводити митниця, яка швидко розкусить обман і авто не буде знято з обліку. А за підробку документів передбачена відповідальність.

Потрібно врахувати, що в деяких країнах (наприклад, в Чехії) для зняття з обліку автомобіля, необхідна особиста присутність його нового власника. За словами Ярошевича, потрібно переконатися, що машина дійсно знята з обліку та не піддаватися на привабливі пропозиції ділків.

“Довідки друкуються просто на принтері. І це з урахуванням того, що багато авто просто не можна зняти з обліку без виїзду за кордон. Так йдуть справи, наприклад, в Чехії, Болгарії – треба обов’язково приїхати в сервісний центр. У нас в офісі вже десятки таких “знятих” з обліку автомобілів. Відповідні заяви будуть подані до правоохоронних органів, щоб перевірити діяльність таких компаній”, – додав Ярошевич.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр