Технологічні санкції Заходу продовжують бити по російській промисловості і арміі. Норвегія заблокувала угоду з продажу російському “Трансмашхолдингу” (ТМХ) заводу Bergen Engines, який спеціалізується на виробництві суднових двигунів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Найбільший машинобудівний холдинг Росії, на заводах якого будуються силові установки для Об’єднаної суднобудівної корпорації, планував придбати норвезький актив у британській корпорації Rolls-Royce за 150 млн євро.
Але угоду, яка відкрила б Росії доступ до західних технологій суднового двигунобудування, загальмувало управління національної безпеки Норвегії.
Створена в 1946 році Bergen Engines є постачальником для норвезького флоту, а також обслуговує понад 5 тисяч силових установок, що вже перебувають в експлуатації. «Очевидно, що російська компанія не може бути допущена до обслуговування критичного обладнання оборонного призначення», заявили в спільному релізі норвезькі Міноборони і Мін’юст.
«Існує значна невизначеність щодо інтересів національної безпеки, і цю невизначеність треба брати до уваги», – заявила на прес-конференції міністр юстиції Моніка Манладн.
Вона додала, що угода слід відкласти на невизначений термін.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр