Число людей, які перенесли небезпечний COVID-19 в світі і у нас, обчислюється вже мільйонами. Значна кількість хворих перемогли хворобу і впоралися з вірусом, але тепер перед ними нове завдання — допомогти організму швидше відновитися. Що важливо в харчуванні і які вітаміни зараз особливо потрібні? Під час хвороби апетит найчастіше пропадає — всі сили організму йдуть на боротьбу з недугою, а не на перетравлення з’їденого. Лікарі зазвичай не дають порад, як харчуватися з діагнозом «вірусна інфекція», зате завжди рекомендують: пийте більше рідини і не переїдайте. Повернення апетиту — ознака того, що справа йде на поправку і вам потрібні поживні речовини і вітаміни для відновлення. Як відновити організм після хвороби Перехворіли коронавірусною інфекцією дієтологи рекомендують полегшений раціон, так звану дієту №15. Це звичайне чотириразове харчування, в якому виключені жирне м’ясо і свинячий жир, гострі приправи і соуси. На першому місці клітковина — свіжа зелень, овочі і фрукти. Ці продукти з нерозчинними харчовими волокнами допомагають кишечнику позбутися від токсинів, неминучих під час будь-якої хвороби. Вітамін С, один з важливих антиоксидантів, досить складно отримати тільки з продуктів харчування. Включіть у свій раціон цитрусові, заварити з шипшини і свіжий шпинат, — але і добавка вітаміну С, у вигляді капсул, зайвою не буде. Не забувайте про будівельний матеріал організму — білки, тваринні і рослинні. Відмовившись від жирного м’яса на користь курки та індички, бобових, горіхів і насіння, обов’язково регулярно їжте морепродукти і рибу. Остання, крім поживної цінності і змісту в білку корисних амінокислот, багата так званими жирними кислотами. У вашому відновлювальному раціоні ці речовини особливо важливі. Омега-3 містяться в жирних сортах риби, таких як оселедець, скумбрія, лосось, в печінці тріски. Вам буде потрібно з’їдати не менше трьох порцій риби в тиждень, щоб не відчувати дефіциту цих речовин, але є більш дешевий і ефективний спосіб — приймати капсули з риб’ячим жиром. Мабуть, в останні роки ці поліненасичені жирні кислоти стали одними з найбільш вивчених речовин, а їх позитивний вплив на організм при регулярному прийомі доведено вченими. Зараз ці унікальні властивості важливі як ніколи. Омега-3 підтримують здоров’я серця і судин — вони постраждали під час високої температури, покращують стан кісток і шкіри, нормалізують діяльність нервової системи і навіть знижують ризик виникнення депресій, які часто виникають у тих, хто перехворів COVID-19. Імунітет — теж сфера їх впливу. До речі, риб’ячий жир поповнить запаси не тільки омега-3, але і вітамінів А і D, тому «омега-препарати» йому програють. Дотримуйтесь правильного питного режиму. Води, а не всіх рідин в сумі, має бути не менше півтора літрів в день. Більше гуляйте і ведіть активний спосіб життя, займайтеся фізичними вправами. І будьте здорові!

https://mediabum.info/