В Україні збільшили штрафи за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами, обмежень швидкості руху та проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху.

Відповідний Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху” № 1231-IX, який Верховна Рада ухвалила 16 лютого 2021 року, підписав президент України Володимир Зеленський. Про це йдеться на сайті голови держави.

Також збільшено штрафи за залишення місця дорожньо-транспортної пригоди, керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право водіння.

Крім того, посилюється адміністративна відповідальність за порушення ПДР пішоходами, велосипедистами, особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин.

Поліцейським дали змогу використовувати засоби відеозапису, з їх обов’язковим долученням до протоколу про адміністративне правопорушення.

Передбачається й можливість зупинки транспортного засобу поліцейським для огляду водіїв з використанням спецзасобів для перевірки на стан сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, в Україні набрала чинності постанова Кабміну, якою внесено зміни до ПДР. Тепер перевозити дитину, яка зростом нижча 145 сантиметрів, можна тільки з наявними утримуючими системами.

https://uazmi.org/

Автор

Удовенко Олександр