Дослідні зразки українського берегового мобільного ракетного комплексу з протикорабельними ракетами РК-360МЦ “Нептун” передали до складу Військово-морських сил Збройних сил України, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву Міноборони.

Ці комплекси виготовлено в рамках державного контракту між Міністерством оборони України та державним київським конструкторським бюро “Луч”.

Комплекс включає рухомий командний пункт, уніфіковану самохідну пускову установку, транспортно-заряджаючу машину, транспортну машину, комплект наземного обладнання, габаритно-масові макети крилатих ракет тощо.

“Завдяки спільній роботі оборонного відомства і вітчизняних підприємств вдалося виготовити озброєння нового покоління, що збільшить стримуючий потенціал та підвищить вплив України на морі. Наше домашнє завдання — замкнути “Нептуни”, ракетні і патрульні катери, корвети в єдину систему оборони, яка зможе дати відсіч противнику з моря”, – заявив міністр оборони Андрій Таран.
Нагадаємо, Міноборони ще восени 2020 року заявляло, що до кінця року закупить береговий ракетний комплекс 360МЦ “Нептун” і розставить їх вздовж узбережжя.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр