Антитіла, що захищають людину від коронавирусной хвороби, з’являються у нього на 22-25 день після вакцинації. Про це заявив гендиректор Центру громадського здоров’я Роман Родина в ефірі “Громадського радіо”.

“У нас є дані доказових журналів наукових в яких доведено, що антитіла починають працювати десь на 22-25 день після вакцинації. Це означає, що організм не миттєво напрацьовує імунітет, йому для цього треба мінімум три тижні”, – сказав експерт.

За його словами, напрацювання імунітету – це досить тривалий процес, він відрізняється в залежності від вакцини. Як приклад він навів зараження коронавірусів головного санлікаря України Віктора Ляшко, яке відбулося через 13 днів після вакцинації.

За його словами, людина може вакцинуватися вже зараженим, або підхопити коронавірус на перший або другий день після вакцинації.

“Це не означає, що він захворів внаслідок вакцинації, це означає, що збіглося з вакцинацією і організм не напрацював той імунітет, який захистить цю людину від захворювання”, – підкреслив Родін.

https://www.rupor.info/

Автор

Удовенко Олександр