Олігарх Ігор Коломойський погіршив для себе ситуацію тим, що фактично приєднався до Віктора Медведчука у боротьбі проти західного вектору країни, проти реформ і антикорупційних органів. Таку думку висловив Олександр Сушко, виконавчий директор в Міжнародному фонді “Відродження”, передають Патріоти України.

“Санкції проти Коломойського – це сигнал ширший, ніж суто Україні. Це сигнал нетолерантності до практики відмивання коштів через інструменти глобального бізнесу.
Такий вид санкцій – це вже політичне рішення нової адміністрації. Це частина зовнішньої політики Байдена. Коломойський погіршив для себе ситуацію тим, що фактично приєднався до Медведчука у боротьбі проти західного вектору країни, проти реформ і антикорупційних органів”, – вважає Сушко.

У США не перший рік розслідують походження американської власності Коломойського. На думку експерта, санкції – це новий етап їхнього реагування на ці факти. “Це пас у бік української сторони, який дозволяє діяти більш рішучо щодо численних сумнівних фактів діяльності Коломойського. Це також добрий сигнал українській системі правосуддя, щоб олігарх більше не мав шансів на позитивний для нього розгляд численних справ, які його юристи подали до українських судів з метою відіграти назад рішення щодо ПриватБанку або отримати велику компенсацію за нього. Останні два роки висить загроза, що, не зважаючи на всі дані про предмет походження цих грошей, рішення відіграють назад”, – зазначив Сушко.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр