У Держдепі очікують розмови президентів найближчим часом.

Президент США Джо Байден, який вступив на посаду 20 січня, до сих пір не подзвонив українському колезі Володимиру Зеленському, бо “дзвінок повинен бути підкріплений діями”. Про це з повідомив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Кент розповів про очікування, що найближчим часом між Байденом і Зеленським відбудеться розмова. “Важливо розуміти: дзвінок, враховуючи його символічність, повинен бути підкріплений діями … Ми хочемо, щоб Україна досягла успіху … Але для цього успіху повинні бути правильні дії і правильні реформи”, – сказав він.
На питання про те, як президент України і його адміністрація, на думку Кента, справляються з узятими на себе зобов’язаннями, заступник помічника глави Держдепу відповів: “Я б сказав, що найголовніше – це щоб президент Зеленський виконував пріоритети і свої обіцянки, які він дав українському народові, адже саме вони його вибрали”.
Крім того, Кент заявив, що те, як українська влада вийде з конституційної кризи, є справжнім викликом для українців. “Якщо бути точним, то будь-який закон, який ставить під загрозу незалежність організацій, будь то НАБУ або Національний банк, не допомагає Україні. І міжнародним партнерам – будь то МВФ або США, буде складно продовжувати підтримку, якщо ці зусилля не ведуть до необхідних Україні реформ і змін”, – сказав він.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр