Росія в разі повномасштабної війни з Україною може почати наступ не тільки з боку ОРДЛО, але також з півночі і півдня. Про це в коментарі “Крим.Реалії” заявив генерал-лейтенант ВПС України, колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Ігор Романенко, передають Патріоти України.

За словами українського генерала, президент Росії Володимир Путін вже прийняв рішення почати бойові дії певної інтенсивності. Найбільш ймовірно, що удар з боку РФ буде завдано в напрямку Донбасу, однак не варто виключати наступу з півночі, Білорусі, і з півдня, окупованого Криму.

“Удар з півночі є найбільш коротким шляхом на Київ. При цьому необов”язково те, що росіяни спробують захопити Київ. Для них важливо блокувати його, а потім, призупинити і почати торгівлю із Заходом: їх “планом-максимум”, швидше за все, є вихід на Дніпро і відсікання від України всього того, що вони вважають “исконно русской землей”, – заявив Романенко.

Йдеться про ті області України, де жителі говорять переважно російською мовою.Це Херсонська, Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська, Запорізька, Харківська області. Під загрозою також підконтрольні Україні частини Донецької та Луганської областей.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр