Президент Росії Володимир Путін стверджує, що за 2020 рік він заробив 9,99 млн руб (3,7 млн гривень). Відповідні дані політик подав у щорічну декларацію, яка була опублікована на сайті Кремля в п’ятницю, 16 квітня. Точна сума доходів – 9 994 692 рублі.

Зазначимо, що офіційний дохід Путіна вже декілька років тримається приблизно на одному рівні – за 2019-й він склав 9,7 млн, за 2018-й – 8,6 млн рублів.

Президент РФ також не вказав зміни в своєму нерухомому майні. Офіційно у нього, як і раніше, є тільки квартира площею 77 кв. м і гараж площею 18 кв. м., два раритетних автомобілі ГАЗ М21, “Нива” та причіп “Скіф”.

Також, згідно з документом, у Путіна є право користування квартирою (153,7 кв. М) і гаражним місцем (18 кв. М).

Більше жодного майна в декларації президента РФ не вказано, хоча розслідувачі неодноразово знаходили у Путіна величезні особняки й елітні дачі.
Крім того, президент Росії офіційно “бідніший” за більшість членів уряду і своєї адміністрації. Удвічі більший дохід задекларував прем’єр Михайло Мішустін, а чиновником із найвищим особистим доходом залишився глава Мінпромторгу Денис Мантуров.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр